StyleRoom

Interview med ploefff

Hjem > Medlemmer > StyleRoom > Indretningsdagbog > Intervie... www.styleroom.se www.styleroom.co.uk www.stylerooms.com.au www.styleroom.de www.stylerooms.com www.stylerooms.dk www.styleroom.fi www.styleroom.no  
Gentagne rerencer til jeres blog
Inspiration og Ugens hjem
StyleRoom

StyleRooms inretningsdagbogLæs mere om StyleRoom
StyleRoom har skrevet 24 indlæg i sin indretningsdagbog


facebook  pusha  del.icio.us  digg it  google  stumble it 

Interview med ploefff

2011-02-23
Antal besøg: 5829Navn
Karen Pedersen


Stilling
Kommunikationsstuderende ved CBS og freelance fotograf og grafiker.

Hjemmeside/blog
Bloggen Stuen tv. På www.ploefff.wordpress.com hvor jeg skiver om at bo småt og giver idéer til sjove gør det selv-projekter.

Hvor i landet bor du?
I wonderfuld Copenhagen i en 48 kvm stor ejerlejlighed med roommate og 2 kælerotter.

Har du nogle indretningsplaner for 2011?
Jeg er i gang med at bygge til min seng, så den kan gå for at være en sofa og som prikken over i’et, skal jeg betrække den med et superfint stof som har saftigt græsprint.

Har du nogle renoveringsplaner for 2011?
Jeg er stort set færdig med at renovere min lejlighed, men jeg mangler stadig at strippe og male alle dørene. Lejligheden er fra 1934 og træværket er malet utallige gange uanset underlagets tilstand, hvilket betyder at der bl.a. er lappet på malingen med polyfilla flere steder.

Hvad er dit seneste køb til din bolig?
2 lysstofrør med amaturer i Harald Nyborg til en lysinstallation, som skal skabe mere lys i mit ”stueværelse.” Jeg har monteret dem over og under mit væghængte klædeskab, som sidder på væggen modsat mit eneste vindue. På den måde får jeg lys fra begge sider af rummet og slipper for mørke hjørner. Jeg har valgt lysstofrør med varmt lys, så jeg undgår det grelle og hårde lys, som har givet dem deres dårlige ry.

Hvilke farver præger dit hjem og skifter farverne sammen med årstiderne?
De store farver hjemme hos mig er turkis og hvid, men med røde og gule accenter. Jeg skifter ikke farver efter årstiderne. En farve holder et par år, indtil jeg falder for en ny. Den starter som små farveklatter rundt omkring og indtager gradvist mere og mere plads, indtil jeg står med en turkis væg eller røde racerbilsstriber fra gulv til loft.

Hvordan vil du få foråret ind i dit hjem?
Meget traditionelt med en forårsrengøring. Det er utroligt hvad rene vinduer kan gøre for et vintertræt hjem.

Hvad gør en boligindretning personlig for dig?
Personlighed. Der skal ikke den store handymand til at give standard interiør et personligt touch. Det kan være så enkelt, som at indramme en masse personlige og sjove billeder og stille dem frem – lad folk se hvem du er. Den vigtigste tilgang til dit hjem er bare at gå i gang, hvis malingen er en katastrofe kan den jo bare males over.

Beskriv din egen indretningsstil med 3 ord
Funktionel, farverig og humoristisk

Har du nogle særlige talenter, du godt vil fremhæve ved dig selv?
Jeg er god til at se ting fra en ny vinkel og skabe smukke ting af materialer, som ikke altid er lige traditionelle.

Hvad er vigtigst for dig i din indretning?
Funktionalitet, funktionalitet, funktionalitet! Dit hjem skal fungere for dig. Jeg har f.eks. en køkkendyne, fordi det er koldt om morgen, når jeg skal spise morgenmad. Det er rart at kunne pakke sig lidt ind og derfor har jeg købt en billig dyne og betræk i Ikea, som let kan vaskes, da det ikke helt kan undgås at ting bliver beskidte i et lille køkken. Praktisk og det fungerer for mig. Jeg har ikke set det hos andre, men måske det kan fange an. Prøv at smage på ordet: Køkkendyne…..

Hvad lægger du først mærke til i andres hjem?
Skoene – er de smidt i et beskidt hjørne eller står de nogenlunde pænt og er velholdte. Dine sko siger utroligt meget om, hvilken personlighed du har. Det er sjældent at mit førstehåndsindtryk ændre sig radikalt, når jeg ser resten af boligens indretning.

Synes du danskere er gode til indretning?
Nej, desværre. Vi er utrolig heldige at vokse op i et land ved en smuk tradition for design. På den måde får vi enormt meget foræret i form af det udvalg i møbler, vi har til rådighed, men alt for ofte ender vores hjem som tidskapsler, for den tid de blev indrettet i. Selvfølgelig findes der smukke hjem rundt omkring, det kan jeg jo se i bladene og her på siden, men vi har en grim tendens til, ikke at få gjort vores hjem færdige. Der er for mange projekter, til at få det der polerede, færdige look, som mange af os drømmer om eller man går i chok og maler alt hvid, for at slippe for at tage stilling til farvevalg. Det er et spørgsmål om interiøroverload. Vi bruger så meget tid i vores hjem, som følge af vores klima, at de skal kunne holde til langt mere brug og det stiller altså krav til de valg vi tager.

Hvilke bøger og/eller magasiner inspirerer dig mest?
Jeg synes ”Boligmagasinet” er det bedste danske bud på et godt og inspirerende boligblad, men det udkommer kun én gang om måneden og det er ikke nær nok til at mætte min boligsult, så jeg finder primært min inspiration på Internettet.

Hvilken kendt persons hjem kunne du godt tænke dig, at besøge?
Modedesigneren Vivienne Westwood. Hendes tøj er så outreret, at hendes hjem må være fantastisk.

Har du en favoritdesigner eller flere?
Jeg har ikke en bestemt designer, som jeg vild med, men jeg er meget begejstret for Muutos produkter.

Hvad inspirerer dig i forhold til at indrette dig?
Alt! Lige fra magasiner til teksturen på byggepladsafskærming. Jeg har en stærk fornemmelse for min stil som hånd i hånd med min handyhed giver mig gode muligheder for at lege med mit hjem.

Hvad er dit bedste køb til din bolig?
Min hængestol. Det er egentlig en havestol i plastikflet, men når nu ikke mit loft kan bære en gynge, er den er fantastisk alternativ med sit stativ, så jeg kan sidde og rokke med en kop te og en kryds og tværs.

Har du nogle favorit butikker fysiske/online?
Af fysiske butikker er det Contrast ved Kgs. Nytorv og Hot Kotyr, en lampe/rodebutik på Nørrebrogade over for Assistents Kirkegården. På nettet kigger jeg tit forbi den fantastiske webshopportal www.etsy.com, hvis du ikke kender den er det ikke et øjeblik for hurtigt at kigge forbi. Det er QXL for håndarbejde og hjemmegjorte ting.

Hvor er dit yndlingssted i din bolig?
Jeg bruger mange timer i min hængestol og ved min spiseplads i køkkenet. Det er rart at have muligheden for at flytte lidt rundt, når jeg skal sidde en hel dag og læse.

Hvad kommer aldrig ind i dit hjem?
Aldrig sig aldrig! Min stil udvikler sig i tråd med jeg gør, men jeg har ikke den store kærlighed til den småblomstrede shabby chic sommerhusstil. Den er simpelthen for piget til mit temperament.

Hvor gør du gode loppefund henne?
Jeg kom tilfældigt forbi loppemarkedet på Israels plads, hvor jeg fandt en sjov lille gedebukkekande, som jeg bruger til koldt vand til min te og den bliver brugt hver dag. Ellers er loppemarkeder mere undtagelsen end reglen, for de er simpelthen for dyre her i hovedstaden. Til gengæld synes jeg at det er hyggeligt at snuse rundt i genbrugsbutikker og antikvariater, hvor der er en noget større chance for at gøre et godt køb, som det store rensdyrskind jeg fandt til en 100mand.

Hvad er dit næste køb til dit hjem?
Hvis penge ikke var et problem: en Cinepod i hvid. Det er en centerhøjtaler fra det danske firma Scandyna til at udbygge min hjemmebiograf. Realistisk: mdf til at bygge mine bogkasser om til en hjørneskænk med et spisebord, som kan svinges ind til væggen for ekstra gulvplads.

Hvad ville du redde, hvis dit hjem brændte?
Min computer. Den indeholder billeder, musik, film, noter, opgaver - kort sagt mit liv. Jeg har hverken stort anlæg, spillemaskiner eller deslige. Jeg kobler min bærbare til fjernsynet og så har jeg et trådløst tastatur med indbygget mus, så jeg kan betjene den fra hele rummet. Når jeg har gæster sætter jeg en pejsedvd på og starter yndlingsspillelisten fra ITunes. Det er øjeblikkelig hygge.

Hvilke farver tror du på bliver trenden i 2011?
Jeg er på gul for tiden, men efter et stærkt år med blå, tror jeg det er en farve som holder ved, måske i en lidt lysere nuance end sidste års støvede gråblå.

Har du et eller flere gode indretningstips?
Tænk over, hvordan du bruger dit hjem og om du har ”døde” områder. Altså et sted i dit hjem, som du ikke rigtigt bruger, men som kan skifte funktion, så du får mere gavn af pladsen. Der er ingen grund til at have et spisebord med plads til 4, hvis du kun har spisegæster 2 gange om året. Forkæl dig selv med pladsen til hverdag og hav en plade og bukke, som kan findes frem til højtiderne. Ellers er mit bedste råd at slå et smut forbi min blog stuen tv. for inspiration.
Tags: interview
facebook  pusha  del.icio.us  digg it  google  stumble it 

Du skal være logget ind for at kunne kommentere. Registrer dig eller log ind.Seneste forumsdiskusioner
2013-04-25 Rullegardiner i mørklæ...
2013-02-26 24/7 loppemarked
2012-12-19 Ændre rækkefølge på fo...
2012-12-03 Besök gärna min blogg!
2012-11-29 Indrætningshjælp søges!
Seneste dagbogsindlæg
2016-10-13 Mynewart.dk - galleri ...
2013-01-18 Stige <3
2013-01-14 te-selskab i legekøkkenet
2012-05-26 Hallen - eller trappeo...
2012-03-10 Opstart.
StyleRooms blog
Svensk album, inspiration
Svensk album, inspi...
Måtte lige dele dette svenske album med jer allesammen: htt...
Uge 17 0g 18 uges album
Uge 17 0g 18 uges a...
I må undskylde at jeg er så forsinket i mine indlæg, men har t...
Ugens album uge 16
Ugens album uge 16
Undskyld forsinkelsen, men her kommer ugens album uge 16: L...
Besøg bloggen